Jody Freeman, Niewygodna konwergencja prawa energetycznego i prawa ochrony środowiska . - Staniszewska, Lucyna (Studia Prawa Publicznego, 2019)
Jody Freeman, The Uncomfortable Convergence of Energy and Environmental Law (Niewygodna konwergencja prawa energetycznego i prawa ochrony środowiska), ,,Harvard Environmental Law Review” 2017, vol. 41, no. 2, s. 339–420, ISSN 0147-8257.