Joan M. Bondareff , Maggie Carey, Carleen Lyden-Kluss, Tworzywa sztuczne w oceanie: zagrożenie środowiska w naszych czasach - Staniszewska, Lucyna (Studia Prawa Publicznego, 2019)
Joan M. Bondareff, Maggie Carey, Carleen Lyden-Kluss, Plastics in the Ocean: The Environmental Plague of Our Time (Tworzywa sztuczne w oceanie: zagrożenie środowiska w naszych czasach), „Roger Williams University Law Review” 2017, vol. 22, iss. 2, s. 360–383, ISSN 1090-3968.