Christopher Alexander Thomas, “Globalising sovereignty”? Pettit's neo-republicanism, international law, and international institutions (“Globalna suwereność”? O małym neo-republikanizmie, prawie międzynarodowym i instytucjach międzynarodowych), „The Cambridge Law Journal” 2015, vol. 74, iss. 3 (opr. Lucyna Staniszewska) - Staniszewska, Lucyna (Studia Prawa Publicznego, 2019)
Christopher Alexander Thomas, “Globalising sovereignty”? Pettit's neo-republicanism, international law, and international institutions (“Globalna suwereność”? O małym neo-republikanizmie, prawie międzynarodowym i instytucjach międzynarodowych), „The Cambridge Law Journal” 2015, vol. 74, iss. 3 (opr. Lucyna Staniszewska)