Ocena przestrzegania praw człowieka względem osób niepełnosprawnych w ramach afrykańskiego systemu ochrony praw człowieka - Staniszewska, Lucyna (Studia Prawa Publicznego, 2019)
Futsum Abbay, An Evaluation of Disability Human Rights Under the African Re-gional Human Rights System (Ocena przestrzegania praw człowieka względem osób niepełnosprawnych w ramach afrykańskiego systemu ochrony praw człowieka), „African Journal of International and Comparative Law” 2015, vol. 23, iss. 3