Amanda Pescovitz, Rights Lost in Translation: International Human Rights Law and the States Obligations to Immigrant Language Populations (Prawa zgubione w tłumaczeniu: międzynarodowe prawo ochrony praw człowieka a obowiązki państw wobec imigranckich mniejszości językowych), „George Washington International Law Review” 2020, vol. 52, no. 3 - Narożniak, Agnieszka (Studia Prawa Publicznego, 2021)
Amanda Pescovitz, Rights Lost in Translation: International Human Rights Law and the States Obligations to Immigrant Language Populations (Prawa zgubione w tłumaczeniu: międzynarodowe prawo ochrony praw człowieka a obowiązki państw wobec imigranckich mniejszości językowych), „George Washington International Law Review” 2020, vol. 52, no. 3