Jan Hořeňovský, Právní a kulturní aspekty příčin a dopadů teze o technologické stagnaci (Prawne i kulturowe aspekty przyczyn i skutków tezy o stagnacji technologicznej), „Acta Universitatis Carolinae Iuridica” 2023, vol. 69, no. 1 - Dąbrowski, Karol (Studia Prawa Publicznego, 2023)
Przegląd wybranych czasopism zagranicznych: Jan Hořeňovský, Právní a kulturní aspekty příčin a dopadů teze o technologické stagnaci (Prawne i kulturowe aspekty przyczyn i skutków tezy o stagnacji technologicznej) „Acta Universitatis Carolinae Iuridica” 2023, vol. 69, no. 1, s. 29–44, https://doi.org/10.14712/23366478.2023.3