Nawiązania do traktatów filozoficznych Cycerona w „De rei publicae dignitate” Marka Hieronima Vidy – (…) deperditis barbarorum iniuria sex illis libris, quibus Tullius Cicero se ipse testatur explicasse hanc philosophiae partem (The allusions to Cicero’s philosophical treatises in Marco Girolamo Vida’s De rei publicae dignitate – (…) deperditis barbarorum iniuria sex illis libris, quibus Tullius Cicero se ipse testatur explicasse hanc philosophiae partem) - Lew, Agnieszka Paulina (Symbolae Philologorum Posnaniensium Graecae et Latinae, 2018)
This essay focuses on Vida’s dialogue on political philosophy De rei publicae dignitate dedicated to the papal legate at the Council of Trent, Cardinal Reginald Pole (1500–1558). Vida wanted his dialogue to serve as a replacement for Cicero’s philosophical treatise De re publica, which was lost in his day.