Kaukaz Północny: elity, reżimy, etnopolityka, bezpieczeństwo, t. VIII, red. T. Bodio; Kaukaz Północny: elity władzy i życie polityczne,t.IX, red. T. Bodio - Kolb, Ekaterina (Środkowoeuropejskie Studia Polityczne i Medioznawcze, 2014)
.