Procesy migracyjne w kontekście przemian kulturowo-cywilizacyjnych, pod red. Ewy Polak i Joanny Leskiej-Ślęzak, Pelplin 2007 - Król, Urszula (Środkowoeuropejskie Studia Polityczne i Medioznawcze, 2009)
Recenzja: Procesy migracyjne w kontekście przemian kulturowo-cywilizacyjnych, pod red. Ewy Polak i Joanny Leskiej-Ślęzak, Pelplin 2007