Arkadiusz Modrzejewski, Uniwersalistyczna wizja ładu światowego w personalistycznej optyce Karola Wojtyły – Jana Pawła II, Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego, Gdańsk 2009, ss. 221. - Wróblewski, Wojciech (Środkowoeuropejskie Studia Polityczne i Medioznawcze, 2010)
abstrakt