Radosław Zenderowski, Religia a tożsamość narodowa i nacjonalizm w Europie Środkowo-Wschodniej. Między etnicyzacją religii a sakralizacją etnosu (narodu), Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, Wrocław 2011, ss. 315. - Gizicki, Wojciech (Środkowoeuropejskie Studia Polityczne i Medioznawcze, 2012)
abstrakt