Środki masowej informacji i kształtowanie europejskiego myślenia - Cisak, Wojciech; Shklyar, Volodymyr (Środkowoeuropejskie Studia Polityczne i Medioznawcze, 2012)
W publikacji omówione zostały problemy integracji Ukrainy z Unią Europejską, a także sytuacja kraju znajdującego się na tej długiej drodze. Autorzy zaprezentowali plusy i minusy polityki integracyjnej Ukrainy, w szczególności skoncentrowali uwagę na roli środków masowej informacji w procesie realizacji strategicznych celów eurointegracji.