Dorota Malczewska-Pawelec, Tomasz Pawelec, Rewolucja w pamięci historycznej. Porównawcze studia nad praktykami manipulacji zbiorową pamięcią Polaków w czasach stalinowskich, Wydawnictwo Universitas, Kraków 2011, ss. 304. - Moskwa, Dagmara (Środkowoeuropejskie Studia Polityczne i Medioznawcze, 2012)
abstrakt