Wojciech Ziętara, Międzynarodówka Socjalistyczna a socjaldemokracja Europy Środkowo-Wschodniej, Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, Lublin 2012, ss. 160. - Kosowska-Gąstoł, Beata (Środkowoeuropejskie Studia Polityczne i Medioznawcze, 2014)
.