Prasa polska o wyborach do Parlamentu Europejskiego w Polsce i w Niemczech w 2014 roku - Barabasz, Adam (Środkowoeuropejskie Studia Polityczne i Medioznawcze, 2019)
Zasadniczym celem artykułu jest przedstawienie opinii publicystów prasy polskiej na temat wyników wyborów do Parlamentu Europejskiego przeprowadzonych w Polsce i w Niemczech w 2014 roku. W publikacji zwrócono uwagę na metody prowadzenia kampanii przez polskie i niemieckie ugrupowania polityczne oraz punkty ciężkości w programach wyborczych partii w obu krajach. Przedstawiono również głównych zwycięzców i przegranych Eurowyborów z 2014 roku.