Kerschaw Ian, tom I, Hitler 1889-1936 Hybris; tom II, Hitler 1936-1941 Nemezis, część I; Hitler 1941-1945 Nemezis, część II - Bochiński, Jacek (Środkowoeuropejskie Studia Polityczne i Medioznawcze, 2005)
.