Stability and Change in the Heart of Europe: German Media Perspectives of the 2008 U.S. Presidential Election - Nitz, Michael; George, Alex (Środkowoeuropejskie Studia Polityczne i Medioznawcze, 2009)
Artykuł analizuje treść publikacji prasowych na temat amerykańskich wyborów prezydenckich w 2008 r. jakie ukazały się w niemieckiej prasie. Artykuł posługuje się „pakietowym” (package) podejściem do kontekstu, obejmującego elementy składające się na kontekst bądź struktury kulturowe. Przedstawiono wyniki i płynące z nich wnioski dotyczące roli teorii framingu (kontekstu) w skali międzynarodowej.