КУЛЬТУРА В НАВЧАННІ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ЯК ІНОЗЕМНОЇ - Антонів, Олександра (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2013)
W artykule przeanalizowano sposoby prezentacji kultury Ukrainy w podręcznikach języka ukraińskiego adresowanych do studentów polskich. Zamieszczone w podręcznikach teksty przeznaczone do czytania zostały zbadane pod względem ich przydatności w procesie kształtowania kompetencji socjokulturowej oraz socjolingwistycznej.