КАТЕГОРІЯ ВІДМІНКА В АСПЕКТІ АКСІОЛОГІЧНОЇ ПРАГМАЛІНГВІСТИКИ - Халіман, Оксана (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2013)
W artykule scharakteryzowano możliwości znaczenia gramatycznego (ZG) przypadka jako morfologicznego środka wyrażania oceny we współczesnym języku ukraińskim.