ОБРАЗ ЖІНКИ В ОЦІННИХ ФРАЗЕОЛОГІЧНИХ ОДИНИЦЯХ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ: ГЕНДЕРНИЙ АСПЕКТ - Czetyrba, Maria (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2013)
W artykule dokonano analizy obrazu kobiety w ukraińskiej frazeologii. Zbadano wpływ stereotypu na kształtowanie się kategorii oceny.