КОМУНІКАТИВНІ ОЗНАКИ РЕЦЕНЗІЙНОГО ДИСКУРСУ - Левчук, Ірина (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2013)
W artykule przedstawiono szczegóły dyskursu recenzji jako składnika komunikacji naukowej, określono jego cechy podstawowe. Główną uwagę skupiono wokół opisu właściwości funkcjonalno-komunikatywnych dyskursu recenzji.