ТВОРЧЕ ПИСЬМО В НАВЧАННІ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ CТУДЕНТІВ-ІНОЗЕМЦІВ - Станкевич, Ніна (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2013)
W artykule rozpatrzono miejsce i rolę twórczego pisania w rozwoju języka pisanego studentów-cudzoziemców. Opracowano metodykę planowania i organizacji pisania tekstów, ćwiczenia, sposoby poprawiania i system oceniania prac.