МЕТОДИКА ВИКЛАДАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ЯК ІНОЗЕМНОЇ: ОСНОВНІ ТЕНДЕНЦІЇ СТАНОВЛЕННЯ ТЕРМІНОСИСТЕМИ ПРОТЯГОМ 90–Х РОКІВ ХХ СТОЛІТТЯ - Туркевич, Оксана (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2013)
W artykule przytoczone zostały główne aspekty rozwoju metodyki nauczania języka ukraińskiego jako obcego w ciągu lat 90. XX wieku. Wyjaśniono ich wpływ na kształtowanie się terminologii.