ДО ПИТАННЯ ТЕМАТИЧНОЇ КЛАСИФІКАЦІЇ ФІЗИЧНИХ ТЕРМІНІВ-ЕПОНІМІВ - Микульчик, Роман (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2018)
Artykuł poświęcony został klasyfi kacji ukraińskich fi zycznych terminów-eponimów. Pokazano różnicę między grupami tematycznymi a leksykalno-semantycznymi.