PERCEPCJA KIJOWA W TWÓRCZOŚCI ALEKSANDRA KUPRINA - Bortnowski, Antoni (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2018)
Олександр Купрін був російським письменником, який на ранньому етапі свого життя потрапив до Києва. Сім років (1892–1899), які він провів у цьому місті, мали потужний вплив на всю його творчість. Образи Києва з'являються не тільки у збірці Київські типи (1896), але також у пізніших творах письменника, зокрема еміграційних. Олександр Купрін був справжнім реалістом, який з великою точністю намагався відобразити специфіку довкілля, завдяки чому на сторінках його творів репрезентована вся різноманітність київського життя к. ХІХ – поч. ХХ століття.