POLSKI PORTRET METROPOLITY ANDRZEJA SZEPTYCKIEGO. Z MATERIAŁÓW ARCHIWUM HISTORYCZNEGO WE LWOWIE - Wójtowicz, Sylwia (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2013)
Стаття репрезентує ставлення польської преси 20–30 рр. ХХ століття до релігійно-політичної діяльності митрополита Андрея Шептицького. Портрет владики, що вимальовується на шпальтах польських газет, — це багатомірний і неоднозначний образ, який характеризується крайніми емоціями, як і епоха, в якій митрополиту довелося жити і працювати.