МІФОЛОГІЧНА КНИГА ЖИТТЯ. ТВОРЧІ ПОШУКИ БОГДАНА ІГОРЯ АНТОНИЧА І БРУНО ШУЛЬЦА - Скрипник, Ірина (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2014)
W artykule omówione zostały najważniejsze cechy idiostylów Bohdana Ihora Antonycza oraz Brunona Schulza, które ujawniają strategie tworzenia mitu w twórczości obu pisarzy. Analizie poddane zostały zarówno teksty literackie, jak i korespondencja autorów, a także publicystyka oraz szkice krytyczne.