POETYKA OBRAZU POLAKA-ARTYSTY W PROZIE HISTORYCZNEJ ROMANA IWANYCZUKA - Choma-Suwała, Anna (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2014)
Стаття присвячена поетиці образу поляка-артиста в історичної прозі Романа Іваничука. Об'єктом дослідження є найпопулярніші твори українського письменника: Манускрипт з вулиці Руської, Вода з каменю, Шрами на скалі і Бо війна війною. У статті проаналізовано особливості характеристик видатних постатей польського походження в прозі Романа Iваничука. Між іншим зроблено аналіз важливості таких понять, як образ, образ-антипод, символ і стереотип.