DYKTATURA HISTORII, AMFETAMINA GEOGRAFII: EUROPA ZWANA ŚRODKOWĄ W ESEJACH - Stryjakowska, Anna (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2014)
Стаття присвячена концепції Центральної Європи в есе Юрія Андруховича і Анджея Стасюка, уміщених в книзі Моя Європа. Обидва автори намагаються деконструювати глибоко закорінені у колективній свідомості категорії простору, репродукуючи в той же час регресивні ментальні схеми, генеровані всередині європейського дискурсу.