ЯВИЩЕ СИНОНІМІЇ В УКРАЇНСЬКІЙ ФАРМАЦЕВТИЧНІЙ ТЕРМІНОЛОГІЇ - Хирівська, Галина (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2016)
Artykuł poświęcony jest badaniu synonimii w ukraińskiej terminologii farmaceutycznej. Rozpatrzono zjawisko synonimii w terminologii farmaceutycznej na tle ogólnym. Wyróżniono główne grupy synonimów w analizowanej leksyce terminologicznej.