КОНЦЕПТУАЛЬНИЙ ПРОСТІР ТЕКСТУ НОВОГО ЗАВІТУ - Шевченко, Лариса (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2016)
Artykuł poświęcony jest analizie poszczególnych konceptów w kontekście tekstowej całości. W pracy badano relacje głównych tematów i idei utworu ze strukturami konceptualnymi, które skupiają sensy pól tekstowych słów kluczy. Zaproponowana metodologia pozwala pokazać sens warstwy głębokiej tekstu określany przez konceptosferę utworu.