Radix malorum omnium: фітоморфний образ кореня в структурі смертних гріхів - Ясіновська, Оксана (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2017)
Na podstawie metafor pojęciowych korzenia ujawnione są osobliwości reprezentowania pojęcia grzechów śmiertelnych w dyskursie religijnym wczesnych chrześcijańskich egzegetów.