ФОРМУВАННЯ УСНОГО УКРАЇНСЬКОГО МОВЛЕННЯ РОСІЙСЬКОМОВНИХ ПЕРШОКЛАСНИКІВ: МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ - Лозан, Тетяна (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2013)
W artykule przeanalizowane zostały wybrane aspekty metodyki kształtowania ukraińskiej mowy ustnej rosyjskojęzycznych uczniów klas pierwszych, w szczególności formowanie umiejętności częściowo- i ogólnojęzykowych oraz komunikatywnych. Podjęta została próba określenia głównych rodzajów i kierunków pracy w zakresie rozwoju mowy ustnej.