ЛІНГВОСОЦІОКУЛЬТУРНИЙ АСПЕКТ СЛОВНИКА УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ – 20 - Мацько, Любов (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2013)
W artykule w aspekcie socjolingwistycznym, lingwistyczno-kulturologicznym oraz oświatowo-dydaktycznym omówiony i zaprezentowany został „Słownik języka ukraińskiego w 20-tu tomach” jako współczesne innowacyjne źródło leksykograficzne.