СЕМАНТИКА І ПРАГМАТИКА ПОРІВНЯННЯ: ЙОГО МОВНІ І МОВЛЕННЄВІ ФУНКЦІЇ В ЛІНГВОКРЕАТИВНІЙ КОМУНІКАТИВНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - Молчко, Оксана (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2013)
W artykule zaprezentowana została specyfika porównania z uwzględnieniem postulatów filozofi i lingwistycznej, w szczególności przeanalizowane zostały osobliwości natury znaczenia semantycznego i pragmatycznego, zaprezentowanych w porównaniu, scharakteryzowane funkcje, wykonywane przez porównanie w lingwokreatywnej działalności komunikacyjnej.