АЛГОРИТМ АНАЛІЗУ ЛІНГВОКУЛЬТУРНОГО КОНЦЕПТУ - Плотнікова, Наталя (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2013)
W artykule rozpatrywana jest całościowa analiza konceptów, składająca się trzech etapów: 1) skonstruowanie pola nominatywnego konceptu oraz jego łączliwości nominatywnej; 2) wyodrębnienie i opis elementów strukturalnych konceptu; 3) modelowanie jego struktury.