ФУНКЦІОНУВАННЯ НЕНОРМАТИВНИХ ФОРМ ПРИКМЕТНИКІВ ІЗ ПРЕФІКСОМ НАЙ-: ВІДОБРАЖЕННЯ АКСІОЛОГІЧНИХ СМИСЛІВ - Рязанцева, Дар'я (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2013)
W artykule zaprezentowany został opis teoretyczny funkcjonowania nienormatywnych form przymiotników w języku ukraińskim z prefi ksem naj- w różnych rodzajach dyskursu. Analizie poddany został aspekt pragmatyczny powyższych form.