РЕАЛІЗАЦІЯ СТРАТЕГІЇ ЗДІЙСНЕННЯ ВПЛИВУ В КОНСТРУКЦІЯХ ЗІ ЗНАЧЕННЯМ ПРЕФЕРЕНЦІЙНОСТІ - Ткач, Поліна (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2013)
Treścią artykułu są warunki realizacji strategii wpływu w werbalnych konstrukcjach z semantyką preferencji takich chwytów taktycznych, jak prośba, porada, oferta.