НАРОДНИЦТВО, МОДЕРНІЗМ І ПОСТМОДЕРНІЗМ У МЕДІЯХ - Монахова, Тетяна (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2018)
Niniejszy artykuł poświęcony jest wyjaśnieniu pojęć “narodnictwo”, “modernizm” i “postmodernizm” w świetle teorii komunikacji społecznej. Wymienione terminy rozpatrywane są jako strategie tworzenia tekstu w mediach i określane według następujących kryteriów: przynależności do gatunku, struktury tekstu, właściwości grupy docelowej oraz treści.