НЕВЕРБАЛЬНІ ЗАСОБИ КОМУНІКАЦІЇ: КОМПЛЕКСНА МЕТОДИКА ОПИСУ Й ЛЕКСИКОГРАФУВАННЯ - Осіпова, Тетяна (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2018)
Artykuł poświęcono wybranym aspektom kompleksowej metodyki analizy niewerbalnych środków komunikacji we współczesnym dyskursie językoznawczym, czerpiącej z pragmatycznego podejścia do badania języka oraz polisensorycznej istoty komunikacji niewerbalnej.