ROSJANIE W TWÓRCZOŚCI MYCHAJŁA KOCIUBYNSKIEGO — PRÓBA IMAGOLOGICZNEGO OPISU - Kupidura, Ryszard (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2013)
В статті проведено імагологічний аналіз творчості Михайла Коцюбинського. Російські етнообрази, що наявні в оповіданнях видатного українського імпресіоніста, розглянуто в контексті суспільно-політичної ситуації, що мала місце на українських землях на межі XIX – XX ст.