POLSKOŚĆ, UKRAIŃSKOŚĆ, UNIWERSALIZM W TWÓRCZOŚCI JAROSŁAWA IWASZKIEWICZA - Matracka-Kościelny, Alicja (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2014)
У статті розглянуто постать Ярослава Івашкевича – одного з найвизначніших польських письменників ХХ століття, народженого в 1894 році у Кальнику в Україні. Українське коріння, інспірації, особлива вразливість на польсько-українські взаємини значною мірою вплинули на безперечний універсалізм його письменницьких досягнень.