CHWYLOWY CZYTA WYNNYCZENKĘ. DYSKURS KOLONIALNEJ ZALEŻNOŚCI - Krupa, Paweł (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2014)
Cтаття присвячена дослідженню оповідання В. Винниченка Антрепренер Гаркун-Задунайський у контексті памлетів М. Хвильового. Основна мета роботи – це: а) зреконструювати історичний і літературний контекст постаті Гаркуна-Задунайського і на його основі – б) проаналізувати постколоніальну критику української культури 20-х років ХХ ст.