ŁADA ŁUZINA – KIM JEST JEDNA Z NAJPOPULARNIEJSZYCH PISAREK WSPÓŁCZESNEJ UKRAINY? - Murawski, Antoni (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2014)
Cтаття присвячена спробі аналізу феномена популярності Лади Лузіної серед читачів сучасної України. На підставі написаного нею циклу Київськи відьми ставиться питання щодо значення творчості цієї російськомовної письменниці для літературного, та, у ширшому контексті, культурного простору України, а також проблема різниці та співвідносин між популярною та високохудожньою літературами.