WOJNA JAKO REDAKTORKA: (PRZE)CZUCIA WOJENNE W MORELACH DONBASU LUBOW JAKYMCZUK - Kupidura, Ryszard (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2019)
Стаття присвячена літературознавчому аналізу поетичної збірки Любові Якимчук Абрикоси Донбасу (2015). Стверджується, що вихід у світ цієї збірки демонструє актуальну тематику творів сучасної української художньої літератури — це насамперед багатогранна репрезентація проблематики Донбасу. Вірші проаналізовано з огляду на такі аспекти, як конструювання часу, ставлення до традиції та сучасності. Усебічно розглянуто й автотематичні мотиви як вияв стратегії втечі від тотальності війни.