ЛІНГВІСТИЧНА ЕКСПЕРТИЗА ТЕКСТУ: ЗРАЗОК АКТУАЛЬНОГО АНАЛІЗУ - Пазюриста, Христина (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2016)
W artykule przedstawiono typową ekspertyzę lingwistyczną tekstu. Ekspertyza została przeprowadzona przez autorkę artykułu na zlecenie obrońcy w sprawie obrazy honoru, godności i reputacji, dotyczącej zaprzeczenia obecności negatywnej informacji w artykule prasowym oraz odpowiedniej oceny faktów.