ВЕРБАЛІЗАЦІЯ КОНЦЕПТУ „БОГ” У БАЙКАХ СВІТОВИХ СТЕПАНА РУДАНСЬКОГО - Піддубна, Наталія (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2016)
Artykuł został poświęcony analizie specyfi ki werbalizacji konceptu „Bóg” w poemacie Stepana Rudanskiego „Bajky switowi”. Wskazano środki językowe charakteryzujące Boga w utworze, które odzwierciedlają wyjątkową pozycję Boga w kulturze narodu.