Edukacja czy rewolucja seksualna? - Peć, Bogdan (Teologia i Moralność, 2014)
Wprowadzenie do szkół edukacji seksualnej budzi wiele wątpliwości rodziców oraz nauczycieli. Współczesne standardy opierają się na założeniu, że rodzimy się jako istoty seksualne. I dlatego edukować należy już dzieci w przedszkolu. Jednak dokładna analiza zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia budzi wiele wątpliwości. Liberalna edukacja seksualna zakłada bowiem oddzielenie współżycia oraz innych form ekspresji seksualnej od kwestii rodziny i małżeństwa. Może już najwyższy czas, aby skończyć z polityką seksualną wymierzoną przeciwko takim wartościom jak miłość, małżeństwo, wierność czy rodzina.