Znamiona dojrzałości uczuciowej kandydatów do kapłaństwa - Derdziuk, Andrzej (Teologia i Moralność, 2023)
Ks. Łukasz Plata, Dojrzałość uczuciowa w formacji do kapłaństwa, Towarzystwo Naukowe KUL, Lublin 2020, s. 317.