Problematyka społeczno-etyczna w konfesjonale - Gryz, Krzysztof (Teologia i Moralność, 2015)
W artykule zwrócono uwagę na znaczenia tzw. grzechów społecznych we współczesnej świadomości wiernych oraz ich poczucie odpowiedzialności za grzechy osobiste, które mają poważne konsekwencje społeczne - szczególnie tych powstających z obecnych przemian sfery społeczno-ekonomicznych i kulturowych w obecnych czasach.